Matematik

Prøven uden hjælpemidler HF matematik B juni 2010

12. februar 2016 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med HF matematik B sættet fra Juni 2010. Det er en opgave med meget geometri i prøven uden hjælpemidler, som er nødvendigt for mig lige at få sat på plads

Jeg har forsøgt mig indtil videre

Opgave 2

f'(x)=0 →hældningen af tangenten er 0 i punktet x. Enten maksimum eller minimum

Det ses på grafen, at f'(1)=0 og f'(3)=0

Lokalt maksimum i x=1 og lokalt minimum i x=3

Opgave 5

f(x)=x3+x-2

f'(x)=3x2+1

f'(x)=hældningen af tangenten. Det ses, at a=3. Tangenten har en positiv hældningen og dermed er funktionen voksende

Opgave 6

c er skærringen med y-aksen. Det ses, at parablerne skærer y-aksen i punktet (0,4). Dermed er c=4

Den blå parabel svarer til f. b=2 betyder, at hældningen af tangenten skal være 2 og dermed positiv. Det ses, at hvis man tegner en tangenthældning til den blå parabel vil den være positiv

Hvordan vil I løse disse opgaver. Det er mig til stor hjælp

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2016 af StoreNord

Du må ikke forvente, at vi kender dette opgavesæt eller har adgang til det.


Svar #2
13. februar 2016 af 123434 (Slettet)

Fandt et link her

http://docplayer.dk/6104464-Matematik-b-hoejere-forberedelseseksamen.html


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2016 af StoreNord

2) OK

5) f' OK. Men det med a er da noget vrøvl.          f'=3x²+1    er altid positiv; så f er voksende.

6) SMART


Skriv et svar til: Prøven uden hjælpemidler HF matematik B juni 2010

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.