Matematik

opgave 4 matematik a

15. februar 2016 af Hansen5000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven er vedlagt på forhånd tak 

Vedhæftet fil: opgave 4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2016 af mathon

Hvad har du prøvet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2016 af mathon

a)
                   y=-191{,}11\cdot e^{-0{,}6802\cdot x}+191{,}11

                   \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=-191{,}11\cdot e^{-0{,}6802\cdot x}\cdot (-0{,}6802)

                    \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\mathbf{\color{Red} 129{,}993}\cdot e^{-0{,}6802\cdot x}

                    \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\mathbf{\color{Red} a}\cdot e^{-0{,}6802\cdot x}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2016 af mathon

b)
     bemærk at dit resultat
     skal være på formen:

                    y=-b\cdot e^{-0{,}6802\cdot x}+b


Svar #4
16. februar 2016 af Hansen5000 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad du mener med opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2016 af mathon

Sammenlign med eksemplet i a):

                          y=-191{,}11\cdot e^{-0{,}6802\cdot x}+191{,}11


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2016 af mathon

b)
                    \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}= 143\cdot e^{-0{,}6802\cdot x}

                    y=\frac{143}{-0{,}6802 }\cdot e^{-0{,}6802\cdot x}+k

                    y=-210{,}232\cdot e^{-0{,}6802\cdot x}+k
  
                            0=-210{,}232\cdot e^{-0{,}6802\cdot 0}+k

                            0=-210{,}232+k

                            k=210{,}232

                    y=-210{,}232\cdot e^{-0{,}6802\cdot x}+210{,}232

                           
                                    


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. februar 2016 af mathon


Skriv et svar til: opgave 4 matematik a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.