Matematik

Haster! - Hjælp til en opgave,

18. februar 2016 af Mathiasandersen11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Jeg har brug for hjælp til delopgave b) til den vedhæftede opgave. Nogle, som kan hjælpe?

I a) har jeg udregnet længden af vektorerne for hver og adderet dem således at summen af disse udgør den samlede længde.

Jeg har ikke lige en idé om, hvorledes b) skal gribes an.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. februar 2016 af PeterValberg

a) addér længderne af de tre vektorer 

b) Bestem længden af vektor AD = AB + BC + CD

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
18. februar 2016 af Mathiasandersen11 (Slettet)

b)

Det vil sige, at:

AD=(12,5)

og så længden af denne?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. februar 2016 af mathon

b)

dvs
                \overrightarrow{AD}=\begin{pmatrix} 4\\3 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} 4\\2 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} 4\\0 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 12\\5 \end{pmatrix}

                 \left |\overrightarrow{AD} \right |=\sqrt{12^2+5^2}=\sqrt{169}=13


Svar #5
18. februar 2016 af Mathiasandersen11 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :)


Svar #6
18. februar 2016 af Mathiasandersen11 (Slettet)

 

Skriv et svar til: Haster! - Hjælp til en opgave,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.