Fysik

FYSIK B, HJÆLP

18. februar 2016 af Superdu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg knokler liiige med disse to opgaver, jeg kan simpelthen intet huske!

I en vinterperiode opvarmes Operahuset med den gennemsnitlige effekt 3,4 MW

a) Hvor meget varme skal der i gennemsnit tilføres operahuset pr. døgn i den pågældende uge?

På en varm sommerdag bliver forhallen i Operahuset kølet ved hjælp af havvand, som hermed modtager varme med effekten 90 kW. Ved indløbet i rørsystemet er havvandets temperatur 17,8 Celcius grader og ved udløbet ertemperaturen 20,1 celcius grader

b)

Bestem massen af det havvand, som strømmer gennem rørerene pr. minut 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2016 af Arccossintan (Slettet)

A)

Effekt er tilført energi pr. tid:

P=\frac{E}{\Delta t}

Hvor mange sekunder, er der på et døgn? Svar:

60 s*60 m*24 t=86400 s

Da effekten fortæller, hvor meget energi, du tilfører et system pr. sekund, må du gange med 86400 sekunder for at finde ud af, hvor meget energi, du tilfører pr. døgn:

P=\frac{E}{\Delta t}*t=\frac{3,4 MJ}{1s}*86400 s=293760 MJ


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2016 af mathon

a)
   Benyt:

                     Q=P\cdot t

b)
                      5400\tfrac{kJ}{min}=\tfrac{m_{vand}}{min}\cdot c_{vand}\cdot \Delta T

                      \frac{m_{vand}}{min}=\frac{5400\tfrac{kJ}{min}}{ c_{vand}\cdot \Delta T}


Skriv et svar til: FYSIK B, HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.