Matematik

Funtioner/linjens ligning

21. februar 2016 af Malle123456789 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

CDen "Cirkussange 2012" koster 75 kroner pr. styk.

Lad x være antal solgte styk og y være omsætningen i kroner.

Hvilken funktion beskriver salget af CDen "Cirkussange 2012"?

Så har jeg fået en lang række muligheder, men hvordan finder jeg ud af, hvordan jeg løser den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2016 af StoreNord

Omsætning: y=75x


Svar #2
21. februar 2016 af Malle123456789 (Slettet)

Hvordan finder du ud af det, det er mere det jeg er ude efter. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2016 af Soeffi

#0. Det er bare et spørgsmål om at skrive formlen op med ord og så sætte de variable ind. Formlen hedder med ord: Salg i kr. er lig med antal solgte enheder gange med stykpris. Her er salg i kr. eller omsætning = y, antal solgte enheder = x (stk.), stykpris = 75 kr./stk. Det giver formlen: y = 75 kr/stk · x (stk.)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2016 af StoreNord

Når der sælges x CD'er a 75 kr, må værdien af det solgte (omsatte) være 75*x.


Svar #5
21. februar 2016 af Malle123456789 (Slettet)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Funtioner/linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.