Matematik

Areal

22. februar 2016 af Hallotheremath (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, en der kan hjælpe? Opgaven er vedhæftet som et billede :))

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2016 af Toonwire


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2016 af Toonwire

Du kan finde x ved at kigge på eksempelvis den gule trekant.

Dette er en retvinklet trekant og derfor kan der benyttes Pythagoras' læresætning a^2+b^2=c^2
Hvoraf i dette tilfælde:

a=6,~b=x,~c=10  

\\\Rightarrow~~6^2+x^2=10^2 ~~\Rightarrow~~ 36+x^2=100\\ \Leftrightarrow~~ x^2=100-36 ~~\Leftrightarrow~~ x=\pm \sqrt{64} =\pm 8

Da det ikke rigtig giver nogen mening her at snakke om negative længder, siger vi at x=8
 

Prøv selv herfra med arealet, evt. ved at kigge på alle de enkelte trekanter hver for sig :)


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.