Matematik

Eksponentiel funktion

23. februar 2016 af Matildepil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået spørgsmålet "Bestem en forskrift for en eksponentielt voksende funktion, f, der beskriver indbyggertallet i tusinder som funktion af tiden, målt i år efter 1790, og forklar hvad konstanterne betyder." Jeg har ingen ide om hvordan jeg skal gribe dette an. Tabellen jeg har vedhæftet viser udviklingen i antallet af indbyggere i New York i prioden 1790-1900. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2016 af FransiscoMertens (Slettet)

Først og fremmest plot værdierne ind på TI-Nspire, i to koloner. Bemærk når der står efter 1950, skal du starte efter år 0. vælg materialer og b*a^x eksponentiel funktion


Svar #2
23. februar 2016 af Matildepil (Slettet)

Tak for hjælpen, men jeg har desværre ikke TI-Nspire..


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2016 af SuneChr

Du bruger det hjælpemiddel, du har og laver eksponentiel regression på tallene.
f (x) = bax
a er fremskrivningsfaktoren og b er befolkningstallet i året 1790, som svarer til x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2016 af PeterValberg

#0 såvel Excel som WordMat kan gøre det :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
23. februar 2016 af Matildepil (Slettet)

Tak skal du have. Men når man har lavet den eksponetielle regression på tallene, hvad gør man så? :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2016 af PeterValberg

Så har du værdierne for a og b (jf. modellen for eksponentiel sammenhæng f(x) = b·ax)
og du kan opstille forskriften, som du bliver bedt om.
Forklaringen på, hvad a og b er, har SuneChr svaret på i #3 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.