Matematik

hjælp til matematik funktioner og andengradspolynomium haster!!!

24. februar 2016 af iisommerii (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har brug for hjælp til nogle opgaver, har prøvet at løse dem, men er helt lost...

jeg vedhæfter filen hvor opgaverne er

på forhånd tusind tak!

Vedhæftet fil: opgs 9 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2016 af SådanDa

1 a) du har at funktionen er lineær, altså ved du at den er på formen: f(x)=ax+b, du skal så finde a og b.

Desuden ved du at f(4)=2 og f(-2)=6, det vil altså sige at:

a·4+b=2, og

a·(-2)+b=6.

Du har altså to ligninger med to ubekendte, disse kan du prøve at finde en løsning til? :)


Svar #2
24. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

jeg har prøvet..., kan ikke få det til at løse. kan du ikke vise mig og forklar hvad du gør


Svar #3
24. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

altså med ligninger med 2 ubekendte


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2016 af SådanDa

2 ligninger med 2 ubekendte kan løses på forskellige måder, jeg kan godt prøve at vise et eksempel.

Først kigges på: a·4+b=2, jeg vil gerne isolere b. Så derfor:

a·4+b=2 <=> b=2-a·4. 

Nu har vi et udtryk for b, det sætter vi ind i den anden ligning:

a·(-2)+b=6 => a·(-2)+(2-a·4)=6 <=> a·(-2)-a·4+2=6 <=> a·(-6)=4 <=> a=4/(-6)=-2/3. Altså kender vi nu a=-2/3. Dette sætter vi ind i en af de oprindelige ligninger:

 a·4+b=2 => (-2/3)·4+b=2 <=> -8/3+b=2 <=> b=2+8/3=14/3.

Altså bliver forskriften f(x)=-(2/3)·x+14/3.


Svar #5
24. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

Tusind tak! Forstår det bedre nu

Svar #6
24. februar 2016 af iisommerii (Slettet)

I opgave 2 hvor man skal finde hvad a b og c er altså jeg har forstået det sådan at a viser om det er en sur eller glad parabel som man siger og b er hældning og c er skæring med y passer det?

Skriv et svar til: hjælp til matematik funktioner og andengradspolynomium haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.