Matematik

Liter m.m

25. februar 2016 af Malle123456789 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Heidi og hendes søster elsker at gå i vandland, så de skynder sig derind og sætter sig i boblebadet. Boblebadet har form som en cylinder. Vandet står 10 cm fra kanten.

Du kan sætte pi til 3,14 i dine beregninger.

Hvor mange liter (L) vand er der i bassinet?

Udregningsmetode? 

Vedhæftet fil: 1713.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2016 af PeterValberg

Lav alle mål om til dm (decimeter)

højden af vandet h = 5 dm
diameteren d = 50 dm, hvoraf følger, at radius r = 25 dm

V = π·h·r2

resultatet bliver i dm3
1 dm3 svarer til 1 liter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Liter m.m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.