Matematik

mat c opg

25. februar 2016 af Mikkeldkdk - Niveau: C-niveau

Hej jeg har en opgave som jeg ikke helt forstår. 

Den lyder sådan her 

''I en model regner man med, at en storbys areal kan bestemmes ved hjælp af formlen y=146,7 x0,67 ,⋅

hvor x er storbyens indbyggertal i millioner, og y er dens areal i km2. En bestemt storby har 1,23 millioner indbyggere.

a) Bestem denne storbys areal ifølge modellen.
b) Hvor mange procent vokser arealet af en storby, når dens indbyggertal fordobles?''

Håber nogen vil hjælpe 

vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2016 af peter lind

Er formlen virkelig y = 145,7*x*0,67 ???

Beregn y(1,23)

beregn y(2*1,23)


Svar #2
25. februar 2016 af Mikkeldkdk

y=146,7 * x0,67 undskyld


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Skriv lige formlen rigtigt.


Brugbart svar (2)

Svar #4
27. februar 2016 af mathon

b) Hvor mange procent vokser arealet af en storby, når dens indbyggertal fordobles?

                    1+r_y=(1+r_x)^a

                    1+r_y=(1+1)^{0{,}67}=1{,}59107

                    r_y=0{,}59107=59{,}107\%


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2016 af Schmigo (Slettet)

Fik du lavet opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2016 af Schmigo (Slettet)

Hvad med a?


Brugbart svar (3)

Svar #8
15. marts 2016 af Soeffi

#7...y = 145,7·x^0,67...beregn y(1,23)

Skriv et svar til: mat c opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.