Matematik

Konstruktion med trekanter og cirkelbuer

27. februar 2016 af TingleFinger (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg vil gerne lige sige undskyld på forhånd for at opgaven er så stor. Men kan nogen hjælpe mig med finde ud af hvad jeg har brug for løse hele opgaven?

Vedhæftet fil: Opgave 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2016 af Soeffi

Vedhæftet fil:1664844.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2016 af peter lind

Se på trekant ACD. Det er en retvinklet trekant hvor du kender kateterne. Brug reglerne for en retvinklet trekant til at finde vinklerne A og D.

Se på trekant CDE. Det er en ligebenet trekant hvor du kender benene og en vinkel. Brug at summen af vinklerne i en trekant er 180º til at finde v

Se på trekant BCE. Find Vinkel BCE = 90º-v. Brug reglen om sinus i en retvinklet trekant til at finde længden af BE


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2016 af Soeffi

#0.

Af figuren fremgår:

a) tan(A) = 4/6

b) vinkel D = 90º - vinkel A. v = 180º - 2·vinkel D, da det fremgår af tegningen, at ECD er en ligebenet trekant. 

c) 4·sin(90º - v) = |BE|

d) Areal af figur = areal af trekant AEC + cirkeludsnit CED = (1/2)·6·|BE| + [v/360º]·42·π.

Vedhæftet fil:2.png

Skriv et svar til: Konstruktion med trekanter og cirkelbuer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.