Matematik

trekant

28. februar 2016 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle der kan hjælpe med opgaven? Jeg forstår ikke hvordan man finder omkredsen af trekanten og længden af højden B. Vinkel A har jeg allerede bestemt.

Vedhæftet fil: trekant.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2016 af peter lind

a) Se på trekant ABC. Du kender AB og AC samt vinkel A. Brug cosinusrelationerne til at finde BC.

b) Afsæt højden fra B på tegningen. Fodpunktet kalder jeg D. Se på trekant ABD. Det er en retvinklet trekant hvor du kender hypotenusen AB og vinkel A. Brug reglen for sinusfunktionen i en retvinklet trekant på den


Svar #3
28. februar 2016 af Ellapigen (Slettet)

jeg kender da ikke AC?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2016 af mathon

                         \left | AC \right |=2\cdot \left | AM \right |


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2016 af Skaljeglavedinelektier

#3 

Du får oplyst at M benævner midtpunktet af siden AC. Herved må det dobbelte af AM være lig med AC. AC er altså 14. 


Svar #6
28. februar 2016 af Ellapigen (Slettet)

kan det passe, at det giver 36,5? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2016 af Soeffi

Vedhæftet fil:Untitled.png

Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.