Matematik

FIND STAMFUNKTION

28. februar 2016 af stxelev12345 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet lyder: Bestem en stamfunktion til:   f(x) = 6 x^3  +  3 x^2  +  3 x  -  9

Mit bud til stamfunktionen er F(x) = 18x^2  +  6x  +  3 + c
Men jeg fandt ud af, at det nok er forkert. 

Nogle der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2016 af SådanDa

Det er forkert. Når du skal finde en stamfunktion skal du integrere.

Brug at 

\int x^n \ \textup{d}x=\frac{1}{n+1}x^{n+1}+c, så kan du blot integrere hvert led for sig.


Svar #2
28. februar 2016 af stxelev12345 (Slettet)

Tak!

Så hvis jeg fx. vil integrere leddet 6x^3, skal jeg blot sætte ind i formlen du har skrevet, ikke?

Men skal der i formlen stå 3 på n's plads og 6x på x's plads? 


Svar #3
28. februar 2016 af stxelev12345 (Slettet)

Tror jeg har misforstået formlen. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2016 af SådanDa

\int 6x^3 \ \textup{d}x=6\int x^3\ \textup{d}x, så ja n=3, og 6 kan bare rykkes udenfor, og ganges på efter integrationen.


Svar #5
28. februar 2016 af stxelev12345 (Slettet)

Okay, tak, jeg prøver at lave det :) 


Svar #6
28. februar 2016 af stxelev12345 (Slettet)

Er dette rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2016 af SådanDa

Det ser korrekt ud, udover at det skal være -9x i stedet for +9x :)


Svar #8
28. februar 2016 af stxelev12345 (Slettet)

Super, mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: FIND STAMFUNKTION

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.