Matematik

Kausal el. ikke-kausal

28. februar 2016 af Searchmath (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvordan afgør man om noget er kausalt el. ikke-kausalt?

Jeg ved blot af y(t)=f(t) dvs. at output afhænger af input.  


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2016 af Therk

Hvis dit output til tid t kun afhænger af ting, der har foregået før t, altså

y(t) = f(s), \quad s\in (-\infty,t)

så er systemet kausalt. Hvis der eksisterer et t1

y(t_1) = f(t_1+\varepsilon), \quad \varepsilon >0

så er systemet ikke-kausalt, dvs. hvis outputtet afhænger af input fra fremtiden.


Skriv et svar til: Kausal el. ikke-kausal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.