Matematik

reducer udtrykkene??

28. februar 2016 af Mm98 - Niveau: B-niveau

reducer følgende udtryk mest muligt:

3          5       1
_    +    _   -   _ 
6x       6x       6x
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2016 af Studentos

\frac{7}{6x}


Svar #2
28. februar 2016 af Mm98

kan du forklarer hvordan man beregner det:)


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. februar 2016 af mathon

sæt på fælles brøkstreg:

                                                \frac{3+5-1}{6x}=\frac{7}{6x}\; \; \; \; \; \; x\neq 0


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. februar 2016 af Studentos

Tæller:    3 + 5 - 1 = 7

Nævner:  6x + 6x - 6x = 6x

Hvis tælleren havde været 8, så kunne du reducere den yderligere.


Skriv et svar til: reducer udtrykkene??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.