Matematik

Bestem volume i træklods

29. februar 2016 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

http://mimimi.dk/eksamenSkriftlig/stx_B/stx_123_matB.pdf

Opgave 12

I en træklods med længde l, bredde b og højde h er der udskåret en cylinder med diameter 6, som vist på figuren (alle mål i cm). a) Bestem volumen af træet i klodsen udtrykt ved l, b og h, når cylinderen er udskåret. 

Jeg bruger formlen for cylinderens rumfang

V=π*r2*h

Jeg finder radius udfra d=r*2

diameteren er 6

6=r*2 →r=3

V=π*32*h

Træklodens volume kan beregnes ved V=h*b*l-(π*9*h)

Jeg kan ikke rigtig komme videre. Har brug for et kærligt skub

Tusind tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2016 af StoreNord

Er cylinderen ikke lige så høj som klodsen?       :)

Hvis volumen skal udtrykkes ved l, b og h, er        V=h*b*l-(π*9*h)    da fint.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2016 af Budsmoke

Der må mange noget data på h eller V tror jeg??

Står ingen af dem i opgaven??


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2016 af Budsmoke

Du skal for klare hvor stor klodesen er når cylinderen er skåret ud.. altså den ene formel minus den anden :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2016 af SuneChr

.
SP 0103160034.GIF

Vedhæftet fil:SP 0103160034.GIF

Skriv et svar til: Bestem volume i træklods

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.