Fysik

Beregn forholdet mellem Solens træk i Jupiter og i Jorden

29. februar 2016 af StanK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, jeg har problemer med en fysik opgave.

Jeg skal bergene forholdet ellem solens træk i juptier og i jorden.

Jorden befinder sig i middelafstanden 1,000 AE fra Solen. ]upiters middelafstand er 5,203 AE fra Solen. Jupiters masse er 377,7 gange Jordens.

Hvordan gør jeg dette??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2016 af mathon

Forhold:

                      \frac{F_{Sol\rightarrow Jup}}{F_{Sol\rightarrow Jord}}=\frac{\frac{G\cdot M_{sol}\cdot m_{Jup}}{{r_{Jup}}^2}}{\frac{G\cdot M_{Sol}\cdot m_{Jord}}{{r_{Jord}}^2}}=\frac{m_{Jup}}{m_{Jord}}\cdot \left ( \frac{r_{jord}}{r_{Jup}} \right )^2=377{,}7\cdot 5{,}203^{-2}\approx 14


Skriv et svar til: Beregn forholdet mellem Solens træk i Jupiter og i Jorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.