Matematik

vektor

01. marts 2016 af johanna4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej 

jeg har brug for hjælp til en aflevering

I en trekant ABC har hjørnerne koordinaterne A(2,1), B(-4,3) og C(0,10)

- bestem projektionen af vektorBA på vektorBC

- Bestem koordinaterne til fodpunktet for højden fra A

håber der en der kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2016 af peter lind

I den slags opgaver : Lav en tegning

Projektionen af vektor a på vektor b er v = a·b *a/(|a||b|)

Stedvektoren for fodpunktet for højden er OB+v


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2016 af peter lind

Rettelse til #1   v = (a·b)*b/(|a||b|)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2016 af peter lind

Jeg er vist ikke op på mørkerne i dag

v =(a·b)*b/b2


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2016 af PeterValberg

#2 Min formelsamlig "siger", at projektionen af vektor a på vektor b er:

\overrightarrow{a_{b}}=\frac{\vec{a}\cdot\vec{b}}{\left|\vec{b}\right|^2}\cdot\vec{b}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
02. marts 2016 af johanna4 (Slettet)

vil det så sige at jeg skal sætte tallene ind i disse formler


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2016 af PeterValberg

#5 Ja, den formel du har på dit papir (vedhæftet dit indlæg, ikke indsat),
giver dig projektionen af vektor ba, i #4 får du projektionen af vektor ab

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
02. marts 2016 af johanna4 (Slettet)

og denne formel


Svar #8
02. marts 2016 af johanna4 (Slettet)

okay tak for hjælpen 


Svar #9
02. marts 2016 af johanna4 (Slettet)

skal den anden opgave så laves således ((vedhæftet fil)
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. marts 2016 af PeterValberg

#9 Nej det er ikke korrekt, du har brugt punkterne i stedet for vektorer
Jeg tror, du er blevet lidt forvirret af de formler, vi har givet dig og det,
at man ind i mellem benævner siderne i trekanter med et lille bogstav
svarende til den modstående vinkel.
(det er altid en god idé at lave en skitse, som foreslået i #1)

Du skal starte med at bestemme koordinaterne for vektorne BA og BC

\overrightarrow{BA}=\binom{2-(-4)}{1-3}=\binom{6}{-2}

\overrightarrow{BC}=\binom{0-(-4)}{10-3}=\binom{4}{7}

Bestem nu projektionen af BABC

\overrightarrow{BA_{BC}}=\frac{\overrightarrow{BA}\cdot\overrightarrow{BC}}{\left|\overrightarrow{BC}\right|^2}\cdot\overrightarrow{BC}

Koordinaterne til fodpunktet D for højden fra A kan bestemmes vha:

\overrightarrow{OD}=\overrightarrow{OB}+\overrightarrow{BA_{BC}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.