Matematik

At gange i parenteser

02. marts 2016 af Koplop (Slettet) - Niveau: A-niveau

-10*(x-2)+3 = -23

Hvorfor er det ikke -17? Jeg troede man sagde -10 * x og gange -2, altså = -10x-20, og så plus 3 = -10x-17?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2016 af SuneChr

Nej, reglen er
( (- 10)·x )   +   ( (- 10)·(- 2) )   + 3   =   - 23


Svar #2
02. marts 2016 af Koplop (Slettet)

#1

Nej, reglen er
( (- 10)·x )   +   ( (- 10)·(- 2) )   + 3   =   - 23

Nu bliver jeg helt forvirret... burde det så ikke blive -10x+20+3 = -10x+23?????


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2016 af Budsmoke

Jo det gør..


Skriv et svar til: At gange i parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.