Matematik

Matematik reducer udtrykket, please hjælp hurtigt!

02. marts 2016 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. :)

Jeg har følgende reducerings stykke:

5 (p - 2q - r) + 3 (p - q + 2r)

Jeg ved at resultatet skal blive: 8p - 13q + r.
?Jeg ved det da jeg har en facitliste.

Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af at få det til at blive til det. Jeg ved at jeg skal gange 5 ind i den ene parantes og 3 ind i den anden. Kan det være at det går galt fordi jeg skal skifte nogle fortegn? Er der nogen steder hvor plus skal skiftes til - eller omvendt?

Jeg håber virkelig at der er nogen der gider at forklare det!

På forhånd tak.

Vh. Mai.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2016 af OliverHviid

Prøv at skrive din fremgangsmåde ind - på den måde er det lettere at se, hvor det går galt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2016 af SuneChr

# 0
"?Jeg ved det da jeg har en facitliste".
Stol aldrig på en facitliste, lige så lidt som på en lærebog i sygdomme.
Der kunne være trykfejl, og man lider pludselig af alverdens sygdomme.
5(p - 2q - r) + 3(p - q + 2r)  =  5p - 10q - 5r + 3p - 3q + 6r  =  ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2016 af ElMalek (Slettet)

Start med at ekspandere udsagnet...

5(p-2q-r)+3(p-q+2r)

5p-10q-5r+3p-3q+6r

(5p+3p)+(-10q-3q)+(-5r+6r)

= 8p-13q+r


Skriv et svar til: Matematik reducer udtrykket, please hjælp hurtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.