Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafeon for f i punktet (1, f(1))

03. marts 2016 af linejensen97 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er gået i stå ved denne opgave og håber der sidder nogen der ude der vil forklare mig hvordan opgaven løses. 

Opgaven er vedhæftet.

Mvh Line 

Vedhæftet fil: Untitled.png

Svar #1
03. marts 2016 af linejensen97 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2016 af mathon

Beregn først
tangentens hældningskoefficient f{\, }'(1) i (1,1).


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2016 af PeterValberg

#0

Se eventuelt video nr. 6 og 7 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2016 af mathon

      f{\, }'(x)=3x^2+\frac{2}{x}\; \; \; \; \;\; \; x>0

      f{\, }'(1)=3\cdot 1^2+\frac{2}{1}=5

tangentligning i (1,1) ved brug af punkt-hældningsformlen med a=f{\, }'(1)

      y-y_o=a(x-x_o)

      y-1=5(x-1)

      y=5x-4


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafeon for f i punktet (1, f(1))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.