Matematik

Almindelige spørgsmål i matematik

03. marts 2016 af Tobias3 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej folkens.
Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til hvordan man regner nogle opgaver.
Forkort udtrykket
(2x+4) * (3x+1)
Sæt uden for parentes
5x-25
Løs ligninger af to ubekendte
y=x+3 og y=2x+1
Forklar helst hvad i gør så jeg selv kan lave resten :)
På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2016 af mathon

         y=x+3 og y=2x+1

                    2x+1=y=x+3                   

                    2x+1=x+3

                    x=2     som indsat i y=x+3
giver:
                    y=2+3=5


Svar #2
03. marts 2016 af Tobias3 (Slettet)

Okay. Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2016 af mathon

(2x+4) * (3x+1)    kan ikke forkortes.

Kun brøker kan undertiden forkortes.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2016 af mathon

                  5x - 25 = 5·x - 5·5 = 5(x - 5)


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. marts 2016 af mette48 (Slettet)

Forkort udtrykket    du mener vel reducer udtrykket
(2x+4) * (3x+1)  

    hvert led i første parentes ganges med hvert led i anden parentes

2x*3x+2x*1+4*3x+4*1         gang ud og tæl sammen


Skriv et svar til: Almindelige spørgsmål i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.