Matematik

reducer udtrykkene

03. marts 2016 af AlmaasHaidari (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle, som kan hjælpe mig med den først opgave, så jeg selv kan lave resten. :)
reducer følgende udtryk ved hjælp af potensregnereglerne - du skal i hvert tilfælde gøre rede for, hvilken potensregel, der er anvendt (fra nr. 1-5)

a)  2*  33
    _______        = ??
         63

er der nogle, som evt. kan skrive potensregelerne :)
Tak! :)


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2016 af mathon

                   \frac{2^3\cdot 3^3}{6^3}=\frac{(2\cdot 3)^3}{6^3}=\frac{6^3}{6^3}=1

eller
                  \frac{2^3\cdot 3^3}{6^3}=\frac{2^3\cdot 3^3}{(2\cdot 3)^3}=\frac{2^3\cdot 3^3}{2^3\cdot 3^3}=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2016 af Studentos

a^r*a^s=a^r^+^s


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2016 af mathon

Mere relevant:
                            \left ( a^n\cdot b^n \right )=(a\cdot b)^n      læst fra venstre mod højre og omvendt,

da opgaven opererer med fælles potenseksponent og ikke med fælles rod.


Skriv et svar til: reducer udtrykkene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.