Matematik

retningsafledte i forhold til cirkel.

04. marts 2016 af onewingedweeman (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg har fået opgaven:

"Vi betragter cirklen C = (x,y)|x^2 + (y−2)^2 = 2 . Forestil dig et punkt der bevæger sig rundt i C mod uret. Bestem for enhver position af punktet den retningsa?edede af f i punktet i punktets bevægelsesretning. Gør rede for at C er en del af 0-niveaukurven for f ." (fra tidligere opgave  f : R^2 → R  => f(x,y) = x^(3)y+ xy^3−2x^3−6xy^2−x^2 +10xy−y^2−4x +4y−2)

da det er den retningsafledte, ved jeg at jeg skal finde skalarproduktet af gradienten for C og en enhedsvektor og at cirklen skal gå mod uret (positiv omløbsretning). men jeg bare ikke om jeg skal bruge enhedsvektoren (0,-π) eller (0,-1).

og kan i ikke også give et hint til, hvordan jeg gør rede for at C er en del af 0-niveaukurven for f ?


Skriv et svar til: retningsafledte i forhold til cirkel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.