Matematik

En masse tal og bogstaver...

04. marts 2016 af Multichokolade (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej derude!

Som i kan se på min overskrift, forstår jeg intet af matematik, og ser det bare som en masse tal og bogstaver. Så derfor har jeg virkelig brug for lidt hjælp til 2 opgaver, eftersom jeg er igang med en matematik aflevering.

Den ene opgave lyder:
Bestem værdien af (x+h)^2-h(h+2x), når h=2 og x=3

Den anden opgave ser sådan ud:

En størrelse vokser fra 343 til 552.
A) Bestem den absolutte stigning
B) Bestem den relative stigning
C) Bestem fremskrivningsfaktoren

Jeg håber i kan hjælpe :))

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

første opgave: indsæt dine værdier for h og x i (x+h)^2-h(h+2x) og løs. 

a) absolut stigning er givet ved: \Delta x=x_2-x_1

b) relativ stigning: r=\frac{\Delta x}{x_1}

c) fremskrivningsfaktoren bestemmes som a(ekspontiel sammenhæng)


Svar #2
04. marts 2016 af Multichokolade (Slettet)

Okay mange tusinde tak :)

Dog undrer jeg mig bare over den første opgave. Efterfølgende står der nemlig: "Reducér udtrykket".. Det har jeg jo lige gjort, så nu er jeg helt blank.

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Kan du ikke prøve at ligge hele opgaven ind her? Det er nogle gange lidt lettere, hvis man kan se opgaveformuleringerne. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2016 af Soeffi

#2 Dog undrer jeg mig bare over den første opgave. Efterfølgende står der nemlig: "Reducér udtrykket".. Det har jeg jo lige gjort, så nu er jeg helt blank.

Det betyder, at du skal forenkle udtrykket: (x + h)2 - h·(h + 2·x). 

Du får: (x + h)2 - h·(h + 2·x) = x2 + 2·x·h + h2 - h2 - 2·x·h = x2


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

#2 okay jeg kan se, at jeg misforstod dit spørgsmål. Jeg troede, at du allerede havde lavet en opgave, hvor du skulle reducere dit udtryk, godt nok selvom du ikke var blevet færdig med det. I #4 bliver der brug den anden kvadratsætning, hvis du er i tvivl. 


Svar #6
04. marts 2016 af Multichokolade (Slettet)

Hmmm okay, jeg tror, jeg forstår det nu. Mange tak for hjælpen i to :)

Skriv et svar til: En masse tal og bogstaver...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.