Fysik

Idealgas/ Volumen

05. marts 2016 af MissGeek87 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Spørgsmålet er vedhæftet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2016 af Heptan

1.1 For en adiabatisk proces gælder

T_1V_1^{\gamma -1}=T_2V_2^{\gamma -1}

Isolerer man V2 får man

V_2 = V_1 \cdot \left ( \frac{T_1}{T_2} \right )^{\frac{1}{\gamma -1}}

1.2 For en isobar proces er trykket p konstant, dvs. T/V er konstant jf. idealgasligningen.

V_2=V_1\cdot \frac{T_1}{T_2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2016 af mathon

                   V_{adiabatisk}=\left ( \frac{T_o}{T} \right )^{\frac{C_v}{R}}\cdot V_o

                                                                  \frac{C_v}{R}=\frac{28{,}40\; J\cdot mol^{-1}\cdot K^{-1}}{8{,}31\; J\cdot mol^{-1}\cdot K^{-1} }=3{,}418

                   V_{adiabatisk}=\left ( \frac{T_o}{T} \right )^{3{,418}}\cdot V_o


Svar #4
06. marts 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Det der står i #1 og #3 ser ikke helt ens ud.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2016 af Heptan

De er begge korrekte. Vælg din favoritformel.


Svar #6
06. marts 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Super. I spg. 1.2 har man så: 

V2 = 2.3 m3 • (25 ºC)/(500 ºC) = 0.115 m3.. Korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2016 af mathon

1.2 For en isobar proces er trykket p konstant, dvs. T/V er konstant jf. idealgasligningen.

                  V_2=V_1\cdot \frac{T_2}{T_1}

eller
                   

                  V_{isobar}={(4{,}3\; m^3)}\cdot \frac{((273{,}15+500)K)}{((273{,}15+25)K)}


Svar #8
06. marts 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Tak, kan bare se at i #2 er der byttet om på T1 og T2


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. marts 2016 af Heptan

#8 Det er en fejl, mathon har ret (men jeg tror det er 2,3 m3).


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. marts 2016 af mathon

Selvfølgelig:
                  V_{isobar}={(2{,}3\; m^3)}\cdot \frac{((273{,}15+500)K)}{((273{,}15+25)K)}


Skriv et svar til: Idealgas/ Volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.