Matematik

Løs ligning, hjælp!!!

06. marts 2016 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse denne ligning?

(5x - 4) * 3 - (4x - 3x) * 5 = 7x + (3x - 4) * 7

Jeg kan se at der er en minusparantes og en plusparantes, og jeg har prøvet at hæve dem, men det bliver ikke det rigtige. Jeg ved at resultatet skal blive 2, fordi jeg har en facitliste.

Hvis der er nogen der kan hjælpe mig, gider I så godt give en forklaring på løsningen.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

Vis os, hvad du har gjort. Så kan vi bedre hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2016 af mette48 (Slettet)

(5x - 4) * 3 - (4x - 3x) * 5 = 7x + (3x - 4) * 7    gang ind i parenteserne

15x-12-20x+15=7x+21x-28                            træk sammen

                                                                         træk 10x fra

                                                                         læg 28 til

Er du sikker på, at du ikke har skrevet forkert et eller andet sted?

prøven stemmer ikke hvis løsningen er x=2


Skriv et svar til: Løs ligning, hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.