Matematik

Bestem centrum og halvakser for ellipsen med ligningen

06. marts 2016 af Greger5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg er i gang med et par opgaver omkring keglesnit og skal i en af dem halvakser og centrum for følgende ligning: 

Jeg har forsøgt mig ved følgende fremgang udfra et eksempel vi har fået, men det funger ikke helt for mig

9*x^2+25*y^2-18*x-100*y-116 = 0

9*x^2+25*y^2-18*x-100*y = 116

9*(x-1)^2-34+25*(y+1)^2 = 116

9*(x-1)^2+25*(y+1)^2 = 150

Jeg er godt klar over, at det ikke er rigtigt, så nogen der måske kunne hjælpe mig? 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2016 af mette48 (Slettet)

9*x^2+25*y^2-18*x-100*y-116 = 0

(3x-9)2-92+(5y-10)-102-116=0     læg 92, 102 og 116 til på begge sider


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

9*x^2+25*y^2-18*x-100*y = 116

Saml x for sig og y for sig og sæt koefficienetrne til 2.gradsledene udenfot parenteser:

9(x^2-2x) + 25(y^2-4y) = 116.

Kompletter i begge parenteser (jeg gør det for x, du for y)

9(x^2-2x+1 - 1) = 9(x^2-2x+1)-9*1.

Brug så kvadratsætningerne. Så skulle du være på vej.


Skriv et svar til: Bestem centrum og halvakser for ellipsen med ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.