Matematik

en Linje L: y=4x+2

08. marts 2016 af Pilegaard13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Jeg har en opgave som hedder

en linje L er givet ved l

l: y=4x+2

Bestem en ligning for den linje m, som har en hældningskoefficient lig med -2 og som skære l for x=1

Jeg har fuldstændig tabt småkagerne, hvordan skal jeg regne den her ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2016 af VandalS

En ret linje har formen y=a\cdot x+b.

Du får givet i opgaven at a=-2, og at m skærer l i x=1.

Dermed er

4\cdot 1 + 2 = a \cdot 1 + b,

som du kan bruge til at bestemme b.


Svar #2
08. marts 2016 af Pilegaard13 (Slettet)

Det er rigtigt. TAK


Skriv et svar til: en Linje L: y=4x+2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.