Kemi

Kemi syre base

08. marts 2016 af studerendeyo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har en kemiopgave for til i morgen og har svært ved disse spørgsmål. Det kunne være fantastisk med noget hjælp, måske bare til en enkel hvis man kan. Det ville hjælpe mig SÅ meget! 

1) vi vil bestemme, hvor meget eddikesyre (CH3COOH) der er i syltede agurker ved ar titrere med natriumhydroxid-opløsning med phenolphtalein som indikator. 
2,0 mL agurkelage overføres med pipette til en lille konisk kolbe. Lidt indikatorpapir tilsættes og med kanylesprøjte tilsættes 0,05 mol/L NaOH 
Reaktionen som sker ved titrering er: CH3COOH (aq) + OH- (aq) = CH3COO- (aq) + H2O (l) 
a) beregn tilsat stofmængde NaOH 
b) vis koncentrationen af CH3COOH i agurkelagen bliver 0,23 mol/L 
c) beregn masseprocenten af CH3COOH i agurkelagen, når densiteten af lagen sættes til 1 g/mL og molarmassen for CH3COOH er 60 g/mol 
d) ser dit resultat rigtig ud, når der i almindelig husholdningseddike er 5% eddikesyre? 

1) 
a) beregn pH i 0,012 mol/L HCL (aq) 
b) beregn pH i 0,012 mol/L NaOH (aq) 
c) beregn [H3O+] i en opløsning med pH = 4,0 
d) beregn pH i en blanding af 50mL 0,15 mol/L NaOH (aq) og 100 mL 0,22 mol/L HCL (aq) 
(Tip: beregn stofmængder af OH- og H+ og find overskud af en af ionerne. Beregn koncentrationen for den af ionerne der er i overskud. Beregn herefter pH) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2016 af Soeffi

#0. Hvor mange mL NaOH tilsættes?


Svar #2
08. marts 2016 af studerendeyo (Slettet)

0,92 mL. Det skal lige siges at jeg har regnet stofmængden ud således: n = c * v
n = 0,05mol/L * 0,00092L = 0,00046 M


Svar #3
08. marts 2016 af studerendeyo (Slettet)

Har også regnet b'eren nu (tror jeg) 0,00046 : 0,002 = 0,23. Men resten har jeg virkelig ingen anelse om


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Her er lidt hjælp til anden del:

a) HCl er en stærk syre så brug pH=-log(c_s)

b) NaOH er en stærk base så brug pH=-log(c_B)

c) Brug at pH=-log([H_3O^+])

d) Opgaven giver dig et tip 


Svar #5
08. marts 2016 af studerendeyo (Slettet)

Hvad betyder cog c?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Koncentrationen af syren(cS) og koncentrationen af basen(cB). 


Svar #7
08. marts 2016 af studerendeyo (Slettet)

Jeg tænkte umiddelbart; -log(0,012) = 1,94, men så ville pH-en jo blive det samme til begge, og det giver jo ikke mening..
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja unskyld jeg glemte at skrive et O ind. Du skal bruge: pOH=-log(c_B).

pH kan du så finde ud fra sammenhængen: pH+pOH=14


Svar #9
08. marts 2016 af studerendeyo (Slettet)

Jeg tror stadig ikke helt jeg forstår det.. Resultaterne bliver blev stadig det samme?


Svar #10
08. marts 2016 af studerendeyo (Slettet)

Var det noget med at pH-en så er 14 minus pOH?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

pOH=-log(c_B)=-log(0,012)\approx 1,92

pH+pOH=14\Leftrightarrow pH=14-pOH=14-1,92=12,08

Din pH-værdi for NaOH bliver altså 12,08. 


Svar #12
08. marts 2016 af studerendeyo (Slettet)

Mange tak!


Svar #13
08. marts 2016 af studerendeyo (Slettet)

Forstår ikke hvad -log(H3O+) betyder.. :-/


Svar #14
08. marts 2016 af studerendeyo (Slettet)

Min veninde sagde tidligere at jeg til beregning af H3O skulle bruge formlen:10^-pH mol/L, men det hjælper mig ikke det store..
 


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Der står sådanne nogle to klammer omkring: [ ]. Du finder altså den aktuelle koncentration af H3O+. Hvis du er i tvivl om udregningen, så kan dit CAS-værktøj løse det ved at opskrive det således: pH=-log(H_3O^+), hvor du blot indsætter din pH-værdi og isolerer.


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Din venindes formel er det samme, blot hvor [H3O+] er isoleret i den formel, jeg har anvist dig. Jeg ville dog huske på min, da denne ligning er definitionen af pH. 


Svar #17
08. marts 2016 af studerendeyo (Slettet)

Undskyld, jeg forstår det simpelthen ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Din opgaveformulering lyder: beregn [H3O+] i en opløsning med pH = 4,0

Formlen til udregningen er: pH=-log([H_3O^+]).

Du får opgivet din pH-værdi, men ønsker at finde [H3O+], hvilket netop er det, der står inde i dit -log( ).

pH=-log([H_3O^+])\Leftrightarrow 4=-log([H_3O^+])\Leftrightarrow [H_3O^+]=1*10^{-4}M


Svar #19
08. marts 2016 af studerendeyo (Slettet)

Og heller ikke d for den sags skyld :-(


Svar #20
08. marts 2016 af studerendeyo (Slettet)

Så det er 0,0001 mol/L ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.