Kemi

Bjerrumdiagram

11. marts 2016 af Tina12453 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er gået i stå i den vedhæftede opgave. Umiddelbart tænker jeg, at jeg aflæser xs, når pH=7,4. Det er ca. 0,4. Dvs. bupropion er 40% på syreformen, så må den være 60% på baseform.. Men kan jeg få et mere præcist svar. Hvilken formel, skal jeg bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2016 af mathon

                       pH=pK_s+\log\left ( \frac{ 1-X_s }{X_s } \right )
\Updownarrow

                       X_s=\frac{1}{1+10^{\, pH-pK_s}}

                       X_b=1-X_s=\frac{1}{1+10^{\, pK_s-pH}}

                       X_b=\frac{1}{1+10^{\, 7{,}9-7{,4}}}


Svar #2
11. marts 2016 af Tina12453

Okay tusind tak, jeg forstår det godt nu :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2016 af mathon

Jeg har slået bupropions pKs-værdiop og fundet den til 7,9.

Men beregningen passer ikke med aflæsningen.


Skriv et svar til: Bjerrumdiagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.