Kemi

Fortynding

11. marts 2016 af Tina12453 - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe med opgaven i det vedhæftede dokument.

I opgave a) har jeg sagt:

Når C4H3O42- og Fe2+ kombineres fås C4H3FeO4

Når C4H3O42- og Fe3+ kombineres fås C4H3O4Fe+.

Er det korrekt?

Jeg forstår ikke helt, hvordan jeg kan lave opgave b).. Er der nogen, der kan hjælpe?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2016 af Soeffi

#0. Opløsning S skal fortyndes 4 gange: fra 100 mg/L til 25 mg/L. I alt skal volumenet være 100mL. Det gøres ved at udtage 25 mL af opløsning S med en pipette og tilsætte det til en 100 mL målekolbe. Her til sættes salpetersyre til 100 mL-mærket.


Svar #2
11. marts 2016 af Tina12453

Jeg har fundet ud af det. Tak alligevel


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #4
12. marts 2016 af mathon

b)
        Til rådighed er en 100\; \tfrac{g}{mL} opløsning af jern(II)ioner.

        Der ønskes 100\; mL opløsning med en koncentration på 25\; \tfrac{g}{mL}  jern(II)ioner.


                          {V_{stam}}^{ny}\cdot \left ( 100\; \tfrac{g}{mL} \right )=(100\; mL)\cdot \left ( 25\; \tfrac{g}{mL} \right )

                          {V_{stam}}^{ny}=(100\; mL)\cdot \left ( \frac{25\; \tfrac{g}{mL} }{100\; \tfrac{g}{mL}} \right )=25\; mL

                           


Skriv et svar til: Fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.