Matematik

Isoler d

13. marts 2016 af sillebassen (Slettet) - Niveau: B-niveau

http://I=??/64(D^4-d^4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2016 af Studentos

Kan problemet uddybes?


Svar #2
13. marts 2016 af sillebassen (Slettet)

Kan ikke få lagt min opgave ind da det er en brøk, har prøvet og kopier det ind.


Svar #3
13. marts 2016 af sillebassen (Slettet)

der hvor der står ?? skulle tegnet pi være, men den vil ikke skrive selve tegnet.


Svar #4
13. marts 2016 af sillebassen (Slettet)

Mit spørgsmål er hvardan jeg isolere d i opgaven I=pi/64(D^4-d^4)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2016 af StoreNord

Hvis du mener

I=\frac{pi}{64(D^4-d^4)}            kan du skrive det som            \frac{I}{1}=\frac{pi}{64(D^4-d^4)}

og så gange "over kryds"; og derefter gange 64 ind i parentesen.


Svar #6
13. marts 2016 af sillebassen (Slettet)

Nej det er kun pi der skal divideres med 64. og d skal isoleres. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2016 af StoreNord

\frac{I}{1}=\frac{pi(D^4-d^4)}{64}\Leftrightarrow pi \cdot D^4 \cdot )=64I \Leftrightarrow ......


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2016 af StoreNord

\\I=\frac{pi(D^4-d^4)}{64}\Leftrightarrow \\64I=pi \cdot D^{4}- pi \cdot d^{4} \Leftrightarrow \\pi \cdot d^{4}=pi \cdot D^{4}-pi \cdot d^{4}\Leftrightarrow \\ d=\sqrt[4]{\frac{pi \cdot D^{4}-64I}{pi}}                  tror jeg nok   :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

Det er over 50 år siden, at man bandlyste udtrykket "at gange overkors", da det ikke giver forståelse af, hvad der sker.

Man har ikke brug for nævneren på 1. Man skal gange på begge sider af lighedstegnet ned brøkens nævner. Derefter vil tælleren stå tilbage på højre side.


Svar #10
13. marts 2016 af sillebassen (Slettet)

Hej Store Nord det er pi/64 * (D^4-d^4) :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. marts 2016 af StoreNord

Er det ikke det jeg har skrevet i Svar #8 ?


Svar #12
13. marts 2016 af sillebassen (Slettet)

Nej (D^4-d^4) skal stå udenfor brøkken ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. marts 2016 af StoreNord

Det har virkelig ingen betydning om det står brøkstregen eller lige efter (eventuelt med et gangetegn imellem).


Brugbart svar (1)

Svar #14
13. marts 2016 af StoreNord

I=\frac{pi(D^4-d^4)}{64}\; \; \; \; er \; n\o jagtigt \; det \; samme \; som \; \; \; \; I=\frac{pi}{64}(D^4-d^4)


Svar #15
13. marts 2016 af sillebassen (Slettet)

Jamen så er det rigtigt StoreNord, jeg takker for hjælpen ;-) Beklager at min computere ikke kan skrive stykket korrekt ind.


Brugbart svar (0)

Svar #16
13. marts 2016 af StoreNord

Ja, det synes jeg også er ærgerligt for dig. Måske skyldes det for gammelt java-plugin eller en dum browser. Jeg bruger selv Firefox.


Svar #17
13. marts 2016 af sillebassen (Slettet)

Det må jeg undersøge nærmere ;-)


Skriv et svar til: Isoler d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.