Fysik

Opgave med partikels bevægelse i et magnetfelt

14. marts 2016 af Helenass (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har længe forsøgt at løse denne opgave, men uden held. Jeg håber I kan hjælpe mig :)

Opgaven ligger vedlagt

I den første mener jeg det er en positivt ladet partikel, men jeg kan ikke forklare hvorfor og i den anden ved jeg simpelthen ikke hvad jeg skal gøre

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2016 af mathon

Af
                     r=\frac{m\cdot v}{B\cdot q}
har du
                    B=\frac{m\cdot v}{r\cdot q}

                    B=\left (\frac{ v}{q} \right )\cdot \frac{m}{r}

                    B=\left (\frac{ 2{,}87\cdot 10^6\; \tfrac{m}{s}}{1{,}60218\cdot 10^{-19}\; C} \right )\cdot \frac{m}{r}

                    B=\left (1{,}79131\cdot 10^{25}\; \tfrac{m}{C\cdot s} \right )\cdot \frac{m}{r}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2016 af mathon

for \tfrac{m}{r} har du

                     \begin{array}{|c|c|c|c|} m&r&\frac{m}{r}&\left (1{,}79131\cdot 10^{25}\; \tfrac{m}{C\cdot s} \right )\cdot \frac{m}{r}\\ \hline 5{,}012\; u&0{,}435\; m&1{,}91325\cdot 10^{-26}\; \tfrac{kg}{m}&0{,}342723\; T\\ \hline 6{,}015\; u&0{,}524\; m&1{,}90614\cdot 10^{-26}\; \tfrac{kg}{m}&0{,}341449\; T\\ \hline 7{,}016\; u&0{,}601\; m&1{,}93849\cdot 10^{-26}\; \tfrac{kg}{m}&0{,}347245\; T\\ \hline 8{,}022\; u&0{,}683\; m&1{,}95034\cdot 10^{-26}\; \tfrac{kg}{m}&0{,}349368\; T\\ \hline 9{,}027\; u&0{,}783\; m&1{,}91439\cdot 10^{-26}\; \tfrac{kg}{m}&0{,}342928\; T\\ \hline 10{,}035\; u&0{,}876\; m&1{,}90223\cdot 10^{-26}\; \tfrac{kg}{m}&0{,}340749\; T \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2016 af mathon

enhedsmæssigt:
                    \frac{m}{C\cdot s}\cdot \frac{kg}{m}=\frac{kg\cdot m^2\cdot s}{C\cdot s^2\cdot m^2}=\frac{\tfrac{kg\cdot m^2}{s^2}}{C}\cdot \frac{s}{m^2}=\frac{J}{C}\cdot \frac{s}{m^2}=V\cdot \frac{s}{m^2}=\frac{Vs}{m^2}=\frac{Wb}{m^2}=T


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2016 af mathon

samt
              1\; u=1{,}66054\cdot 10^{-27}\; kg


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2016 af mathon

T(esla) er en stor enhed, så omskriv til mT


Skriv et svar til: Opgave med partikels bevægelse i et magnetfelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.