Matematik

aflevering

14. marts 2016 af Nicolinelauridsen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har en aflevering for til imorgen og kan ikke finde løsningen på følegnde spørgsmål, nogen der kan hjælpe? 

et kasino anvender to terninger. sidelængden af den store terning er 16% større end sidelængden af den lille terning. 

b) hvor mange procent er overfladearealet af den store terning større end overfladearealet af den lille terning? 

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

Hvis den mindste terning har kantlængde 1, så har den store kantlængde 1+16/100 =1,16,

Find arealet af en enkelt side for hver terning.


Svar #2
14. marts 2016 af Nicolinelauridsen123 (Slettet)

Er ikke helt sikker på jeg forstår det:/


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

Hvis man lægger p% til a, så får man a+a*p/100 = a*(1+p/100).

Du har en kantlængde, a, (jeg satte den til 1 i #1). Kantlængden b i den store terning er 16% større end a: b=a*(1+16/100).

En ternings overflade består af 6 ens kvadrater, så det samlede areal A = 6*a2. Arealet, B, for den store terning er tilsvarende B=6*b2. Hvis du i udtrykket for B indsætter udtrykket for b, får du et nyt udtryk som du kan sammenligne med udtrykket for A.


Svar #4
14. marts 2016 af Nicolinelauridsen123 (Slettet)

Okay på den måde, tusinde tak!


Skriv et svar til: aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.