Matematik

Eksponentiel funktion opgave

14. marts 2016 af bella1999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke finde ud af denne her opgave, hvis en kunne give mellemregningerne og svaret ville det være et stort hjælp tak!

a) For en eksponentielfunktion "h" gælder, at funktionsværdien h(x) øges med 75%, når x får en tilvækst på 12. Bestem fordoblingskonstanten.

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2016 af fosfor (Slettet)

h har formen

h(x) = b ax

Du ved

h(x + 12) = 1.75 * h(x)
b ax + 12 = 1.75 * b ax
ax + 12 = 1.75 * ax
a12 = 1.75

Og dermed kender du a. Brug nu formlen T2 = ln(2)/ln(a)


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.