Matematik

Eksponentiel funktion opgave!

16. marts 2016 af bella1999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er løsningen og mellemregningerne? jeg kan virkelig ikke finde ud af opgaven tak!

a) Grafen for en eksponentielt aftagende funktion f går gennem punktet (7, 200) og a=0,94.

Bestem en forskrift for f.

Beregn f(11) og f(21).

Bestem halveringskonstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2016 af Toonwire

Hvad har du selv prøvet?

Start med at se om du ikke kan opstille forskriften.
Der gælder jo for en vilkårlig eksponentialfunktion at f(x)=b\cdot a^x
Idet du får givet a=0.94 og f(7)=200


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2016 af mathon

du har
                 y=b\cdot a^x         
og
                 200=b\cdot 0{,}94^7         

                 b=\frac{200}{0{,}94^7}
               


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.