Matematik

Andengradspolynomier, find c

16. marts 2016 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har følgende opgave:

Bestem c, når 1 er rod i:

2x^2 - 3x + c = 0

Bestem derefter den anden rod.

Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave?

-----------------------------------------------------------------------

Jeg har også denne her opgave:

Bestem b, når -2 er rod i -4x^2 + bx + 24 = 0.
?Bestem dernæst den anden rod.

Jeg har prøvet, men kan ikke finde ud af, hvordan man løser dem. Er der nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak.

Vh. Mai.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2016 af sjls

I den første opgave, skal du sætte 1 ind på x'es plads, da du får at vide, at dette er en rod, og isolerer c.

For at finde den anden rod skal du så indsætte den angivne c-værdi i andengradsligningen og løse den som en almindelig andengradsligning ved hjælp af diskriminanten.

I den anden opgave, gøres det på samme måde.
Altså du sætter først -2 ind på x'es plads i ligningen, da det er rod, og du isolerer b.
For at bestemme den anden rod indsætter du igen b-værdien i ligningen og løser den vha. diskriminanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2016 af mathon

                  2\cdot 1^2-3\cdot 1+c=0

                  2-3+c=0

                  c=1
dvs
                  f(x)=2x^2-3x+1=2(x-1)(x-\tfrac{1}{2})
                  


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2016 af mathon

                 -4\cdot( -2)^2+b\cdot (-2)+24=0

                  -16-2b+24=0

                  -2b=-8

                  b=4
dvs
                  f(x)=-4x^2+4x+24=-4(x+2)(x-3)


Skriv et svar til: Andengradspolynomier, find c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.