Matematik

Trekantsberegning

16. marts 2016 af Tina12453 - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med opgaven i det vedhæftede dokument. 

I a) har jeg fået vinkel A til 41,12 grader, mens jeg har fået omkredsen til 36,54. Er dette korrekt?

Jeg kan ikke helt gennemskue opgave b). Skal jeg beregne vinkel C, og dernæst højden af B, eller er der en anden og nemmere metode?

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2016 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2016 af peter lind

Det nemmeste er at bruge at arealet af trekanten er ½b*c*sin(A) = ½*h*g hvor g er grundlinjen


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2016 af Heptan

a) Vinkel A = 41,17

Omkreds 36,54

b) Beregn arealet af trekanten, og udnyt derefter at arealet T = ½ hb |AC|


Svar #4
16. marts 2016 af Tina12453

Okay, tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2016 af StoreNord

--


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2016 af mathon

b)
        h_b=\left | AC \right |\cdot \sin(A)


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. marts 2016 af mathon

b)
      rettelse
                     h_b=\left | A\mathbf{\color{Red} B} \right |\cdot \sin(A)


Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.