Matematik

Opstil differentialligning

16. marts 2016 af Tina12453 - Niveau: A-niveau

Opgaven er vedhæftet.

Jeg forstår ikke helt, hvad det er jeg skal gøre. Hvilke informationer skal bruge til at opstille differentialligningen?

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2016 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2016 af peter lind

Du skal bruge at hastigheden af smittede vokser proportional med hastigheden. Hvis antal smittede er n er hastighedn hvormed antallet af smittede vokser dn/dt så dn/dt = k*n


Svar #3
16. marts 2016 af Tina12453

Er differentialligningen så:

n'(t)=n(t)*0,022

Til den anden del, skal jeg så bruge deSolve, idet jeg kender punktet (162,3800) ?


Svar #4
16. marts 2016 af Tina12453

Hvordan kan man lave b), når man kun kender t=162 og en differentialligning?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. marts 2016 af mathon

…der er 3800 smittede til tiden t=162 døgn efter første opgørelse uanset om du benytter model 1 eller model
    2).

du skal beregne smittehastigheden - ikke beregne en løsning til differentialligningen.


Svar #6
16. marts 2016 af Tina12453

5#

Nåå okay. 

Men er det rigtigt, at jeg skal anvende deSolve?


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. marts 2016 af mathon

Nej deSolve er jo netop at finde en løsning til differentialligningen.

Gense
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1669932
 


Svar #8
16. marts 2016 af Tina12453

Okay, jeg forstår det godt nu. Mange tak :-)


Skriv et svar til: Opstil differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.