Matematik

Vektor

21. marts 2016 af Stræbende - Niveau: A-niveau

Jeg har 2 opgaver jeg simpelthen ikke kan finde ud af:
 

En genstand påvirkes af to kræfter. Den ene af de to kræfter er givet ved vektoren a(-30,50). Den anden kraft varieres i størrelse, men dens retning er givet ved enhedsvektoren e(0.6,0.8). Genstand påvirkes af de to kræfter givet ved a-vektoren og  t*e-vektoren, hvor t er et tal, som angiver kraftens størrelse.

Forklar, hvorfor t er det samme som kraftens størrelse (i den valgte enhed).

Bestem t, så genstanden, der pårvirkes, vil blive trukket i direkte lodret retning (dvs. i y-aksens retning).


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2016 af StoreNord

Kraftens størrelse t*e(0.6,0.8) er t, fordi e er en enhedsvektor. Altså 1 enhed lang.\sqrt{0,6^{2}+0,8^{2}}=1


Svar #2
21. marts 2016 af Stræbende

Ah okay, Men hvordan laver jeg så den sidste opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2016 af StoreNord

\binom{-50}{50}+t\binom{0,6}{0,8}=\binom{0}{?}             find t i den øverste etage


Svar #4
21. marts 2016 af Stræbende

-30+t*0,6=0

Men hvordan ved du der skal stå 0?

t*0,6=30

t=\frac{30}{0,6}=50

Hvad så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2016 af StoreNord

x-komposanten skal jo være 0.       :)

Hvor har du de 30 fra?

Se vedhæftede:       Vektor.png

Du har ret. Så er alt mit forkert. Men nu kan du nok gøre det helt rigtigt.      :(

Vedhæftet fil:Vektor .png

Svar #6
21. marts 2016 af Stræbende

Vector a er (-30,50) ikke (-50,50)


Svar #7
21. marts 2016 af Stræbende

Jeg har fået t til at være 50 i den øverste. Hvad vil det sige? Og hvordan løser jeg opgaven færdig?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2016 af StoreNord

Du er færdig. Se vedhæftede:      Vektor.png

Vedhæftet fil:Vektor .png

Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.