Matematik
Dobbelt integraler
Hej,
Er der nogen som kan hjælpe mig med disse dobbeltintegraler? Jeg tror at man muligvis skal omskrive til polære koordinater, men har siddet med opgaverne i flere dage nu.. Så kunne virkelig bruge noget hjælp.
På forhånd mange tak
Svar #2
26. marts 2016 af peter lind
Det er altid godt i sådanne opgave at beskrive i et koordinatsystem, hvilket område det drejer sig om. I første opgave drejer det sig om et cirkeludsnit fra en cirkel med radius 2 og med en vinkel på π/4.Det kan helt klart betale sig at bruge polære koordinater. Integranten kan endda omskrives til 6*(x4+2x2y2+y4) = 6*(x2+y2)2 = 6*r4.
b) De er et område i første kvadrant begrænset af 0≤x≤2 og parablen y=x2. Det kan beregnes som ∫02∫0x^2f(x)dydx
Skriv et svar til: Dobbelt integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

