Kemi

kemi

26. marts 2016 af LailaAriana - Niveau: B-niveau

Hej, ved ikke hvad jeg skal gøre, hjælp tak!

Et grønligt pulver er en blanding af FeCl2 og FeCl2*2H2O. En analyse viser, at pulveret indeholder 37,4 masse% Fe.

c) Beregn masseprocenten af H2O i pulveret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Betragt 1 kg af blandingen:

Lad os så sige, at der er x kg FeCl2 og 1-x kg FeCl2*2H2O. Vi skal så starte med at bestemme x. Det kan vi gøre udfra masseprocenten af Fe.

Masse af Fe:

m(Fe) = x * M(Fe)/M(FeCl2) + (1-x) * M(Fe)/M(FeCl2*2H2O)

I 1kg af blandingen er der 0,374kg Fe. Så vi har

0,374 = x * 55,85/(55,85+2*35,453) + (1-x) * 55,85/(55,85+2*35,453+4*1,0079+2*15,999)  <=>

0,374 = 0,4406x + (1-x)*0,3431  <=>

0,374 = (0,4406-0,3431)x + 0,3431 <=>

x = 0,317kg

Massen af H2O er så

m(H2O) = (1-x) * M(2H2O)/M(FeCl2*2H2O)

m(H2O) = (1-0,317) * (4*1,0079+2*15,999)/(55,85+2*35,453+4*1,0079+2*15,999)  <=>

m(H2O) = 0,151 kg

Da det var 1kg af blandingen vi betragter, så er masseprocenten 15,1%.


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.