Matematik

Differentiabilitet i endepunkt

28. marts 2016 af fred27 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Lad f : [a, b] → R være kontinuert p°a det afsluttede, begrænsede interval [a.b]. Antag endvidere at f er differentiabel p°a det°abne interval (a, b). Antag at der findes et tal c ∈ R s°a f ′ (x) → c for x → a+ . Vis at f er differentiabel i endepunktet a med f ′ (a) = c.

Vink: brug middelværdisætningen. 

Min tanke var at undersøge at brøken: 

\frac{f(x)-f(a)}{x-a} \textbf{ for x}\rightarrow \textbf{a fra hoejre} =\frac{0}{0} =>\\ LH =>\frac{f'(x)-0}{1-0}=c \textbf{ for x}\rightarrow \textbf{a fra hoejre}

Men i rettelsen fik jeg skrevet at det ville være en bedre ide at starte med et givet episilon>0 hvor der pr antagelse gælder at der findes et delta>0 så |f'(x)-c|<epsilon for |x-a|<delta og så bruge middelværdisætnigen på et passende interval.

Men jeg kan simpelthen ikke se hvordan jeg skal benytte epsilon delta definitionen og MVS..


Skriv et svar til: Differentiabilitet i endepunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.