Matematik

Bestem ligning til tangenten

02. april 2016 af alberte321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, min opgave lyder:

Parablen P er grafen for funktionen f givet ved f (x) = −0,25x + 2x − 1.

a) Bestem ligningen for tangenten t til P i punktet R(5,f(5)). t har hældningen a = -0,5.

Nogen der kan hjælpe? Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2016 af PeterValberg

Se video nr. 6 og 7 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2016 af PeterValberg

Hov, du kender allerede tangentens hældningskoefficient
og da du kender røringspunktet (5,f(5)) kan du bestemme
ligningen for tangenten (der er en ret linje) som det fremgår
af video nr. 3 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2016 af 123434 (Slettet)

f(x)=-0,25x+2x-1

f'(x)=-0,25+2=1,75

f(5)=7,75

f'(5)=1,75

y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

y=1,75*(x-5)+7,75

y=1,75x-8,75+7,75

y=1,75x-1

Hmmm


Svar #4
02. april 2016 af alberte321 (Slettet)

Mange tak!

Jeg fandt ligningen til tangenten (ax+b) til at være t(x)= -0,5 + 1,25
Men tangentlinjen følger ikke min parabel fint, men krydser den istedet. Må den godt det?

Jeg har vedhæftet et billede


Svar #5
02. april 2016 af alberte321 (Slettet)

Alberte Kjær


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. april 2016 af PeterValberg

#4 NEJ, så er det jo ikke en tangent (men en sekant) :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem ligning til tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.