Matematik

Reducer udtrykket

03. april 2016 af shadyp - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg har fuldstændig glemt reglerne for reduktion af brøk.

Hvordan skal man gribe dette an?

Reducér udtrykket \frac{a^5}{(a^2)^3}

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2016 af Stats

Anvend først reglen: (ab)c = ab·c på nævneren

Dernæst skal du anvende reglen: ab/ac = ab - c

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2016 af ElMalek (Slettet)

\frac{a^5}{a^6} = a^{5-6} = a^{-1} = \frac{1}{a}


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.