Matematik

trigonometri

04. april 2016 af mathiasschulter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej I dejlige mennesker! Jeg har et problem som jeg prøver at løse, men er lidt svært. 

Jeg har denne opgave som jeg prøver at løse, kan I hjælpe?


Opgave 1 
En gymnasieklasse løber orienteringsløb i en skov. Alle mødes ved post A, og pigerne 
løber ruten ABCA, mens drengene løber ruten ADEA. På figuren er angivet nogle vinkler 
og afstande (målt i km) for de to løberuter. 
a) Hvor langt løber pigerne? 
b) Hvor meget længere løber pigerne end drengene?

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2016 af fosfor (Slettet)

I ABC får du

b = \sin(A + C)\cdot a / \sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2016 af 123434 (Slettet)

Pigerne løber ruten ABCA

Pigernes løbetur kan beregnes ved lABl+lBCl+lACl

Beregner lABl

lABl er det samme som c, da vinkel C ligger overfor

a/sin(A)=c/sin(C)

1,6/sin(13,5)=c/sin(38,1)

c=1,6/sin(13,5)*sin(38,1)=4,2

lABl er altså 4,2

Beregner lACl

lACl er det samme som siden b, da vinkel B ligger overfor

<B=180-38,1-13,5=128,4

b2=a2+c2-2*a*c*Cos(B)

b2=1,62+4,22-2*1,6*4,2*cos(128,4)=28,55

b=5,3

AC er altså 5,3

lABl+lBCl+lACl=1,6+5,3+4,2=11,1

Pigerne løber i alt 11,1 km


Svar #3
04. april 2016 af mathiasschulter (Slettet)

et sidste spørgsmål? hvor meget længere løber de end drengene

 

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2016 af 123434 (Slettet)

3#

2# Er svar på spørgsmålet om, hvor lang pigerne løber

Pigerne løber i alt 11,1 km


Svar #5
04. april 2016 af mathiasschulter (Slettet)

hvor meget løber drengene?

b) hvor meget længere løber pigerne end drengene?

Udregning for trekant |ADEA|
|AD| ?? har lidt svært ved den, det kunne være en stor hjælp

 

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2016 af 123434 (Slettet)

Drengene løber ruten ADEA

lADl+lAEl+lDEl

Beregner længden af lADl!

AD er det samme som siden e, da vinkel E ligger overfor

a=4,0 og d=1,5 og E=130,2

e2=a2+d2-2*a*d*cos(E)

e2=4,02+1,52-2*4,0*1,5*cos(130,2)

e2=26

√e2=√26

e=5,1

lADl er altså 5,1

Drengene løber i alt 5,1+4,0+1,5=10,6 km

Pigerne løber 11,1 km og drengene løber 10,6 km, og dermed løber pigerne 0,5 km længere end drengene


Svar #7
04. april 2016 af mathiasschulter (Slettet)

du har redet mit liv. så viser det sig at jeg har regnet rigtigt!!! tak tak!

 

Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.