Matematik

3. Gradsligning

05. april 2016 af JegErEnMutant (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg kan godt bruge lidt hjælp til opgaven i den vedhæftede fil. Der er kun opg. a jeg har brug for hjælp i :-D

Vedhæftet fil: Opgave 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2016 af Toonwire

Givet funktionerne:

\\f(x)=-1.147x^3+1.597x^2-0.268x+2\\ y=-5x+2\\y=0

Du kan finde hældningsfunktionen for f(x) ved at differentiere (Tadaa, andengradsligning med 2 løsninger).
Derefter find ud af til hvilket x, at hældningen er lig 0 - dvs. vandret tangent og altså et lokalt maksimum eller minimum.

NOTE: Kig på begge løsninger, kun én af dem giver mening! Husk at forklare hvorfor netop kun den éne af de to løsninger er brugbar i dette scenarie.

Brug denne værdi for x til at finde den tilhørende y-koordinat mht. f(x).


Svar #2
05. april 2016 af JegErEnMutant (Slettet)

tak


Skriv et svar til: 3. Gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.