Fysik

Den fotoelektriske effekt

05. april 2016 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen, der ved, hvor kortbølget lyset skal være for, at det vil fungere som lyskilde til et forsøg, hvor man skal påvise den fotoelektriske effekt?

Mvh. Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2016 af mathon

Det afhænger af løsrivelsesarbejdet for elektronerne i det materiale, hvorfra elektroner skal frigøres.


Svar #2
05. april 2016 af Arccossintan (Slettet)

Hvis jeg fx vælger en metalplade af aluminium, vil lyset fra en UV-lampe da besidde nok energi til at løsrive elektronerne i pladen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2016 af mathon

             \lambda _{max}=\frac{h\cdot c}{4{,}28\; eV}=2{,}89683\cdot 10^{-7}\; m=289{,}683\; nm


Svar #4
05. april 2016 af Arccossintan (Slettet)

#3: Jeg er ikke lige bekendt med denne formel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2016 af mathon

Så kender du måske
                                     E_{f\! oton}=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda }=\frac{h\cdot c}{\lambda }         hvor h er Plancks konstant.
  hvoraf
                                      \lambda =\frac{h\cdot c}{E_{f\!oton }}


Skriv et svar til: Den fotoelektriske effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.