Matematik

Procentregning

05. april 2016 af Evabager (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej

En vare koster 40,- Kr. der er fratrukket 70 % i rabat, hvad er normalprisen.  På forhånd tak for hjælpen.

Hilsen

Eva


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2016 af Studentos

40*(1+0.70)=40*1.70={\color{DarkGreen}\mathbf{68} \emph{\textbf{kr.}}}

eller 

\frac{40}{100}*70=28+40={\color{DarkGreen}\mathbf{68} \emph{\textbf{kr.}}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2016 af mathon

        Normalpris = \frac{40\; kr}{0{,}30}=133{,}33\; kr


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2016 af Studentos

#1 lagde 70 procent til (se #2)
#2 er rigtig.

Brugbart svar (1)

Svar #4
05. april 2016 af 123434 (Slettet)

At varen er blevet nedsat med 70% betyder, at den nu koster 30% af den oprindelige pris. Vi ved, at den nedsatte pris er 40 kroner, hvilket svarer til 30% af den oprindelige pris

30%=40

1%=40/30

100%=40/30*100=133,33

Varen kostede oprindeligt 133,33 kroner


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. april 2016 af mette48 (Slettet)

#2 har vist misforstået opgaveteksten

Normalprisen kaldes x

x-x*70/100 =40

30/100x=40

x=40*100/30

x=133,33

Normalpris 133,33 kr


Svar #6
06. april 2016 af Evabager (Slettet)

Tusind tak hilsen Eva


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.